niedziela, 3 lipca 2016

Pasta z łososia z dodatkiem koperku i szczypiorku

Jeżeli szukacie pomysłu na dip do bagietki lub urządzacie przyjęcie w stylu tapas, to ta pasta musi zagościć na liście pyszności do zrobienia.
Jej przygotowanie zajmie Wam 10 min. a smak, który nada jej świeży koper i szczypiorek wprowadzi nutę orzeźwienia do charakterystycznego posmaku łososia.


Składniki:
  • 250 g  łososia wędzonego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek koperku
  • 1 cytryna
  • 125 g sereka śmietanowego, np. philadelphia
  • opcjonalnie: 2 łyżki majonezu do smaku
Koperek oberwijcie z łodyżek, szczypior i łososia grubo pokrójcie. Gotowe składniki umieśćcie w blenderze i dodajcie serek śmietanowy oraz sok z cytryny. Zmiksujcie na jednolitą masę. Jeżeli chcecie zaostrzyć smak pasty dodajcie majonez lub więcej soku z cytryny.
Tak przygotowaną pastę możecie podawać na krakersach lub zaserwować jako dodatek do pieczywa. Przygotowana dzień wcześniej i przechowywana w lodówce nabiera intensywnego smaku i może być świetnym rozwiązaniem na szybkie śniadanie. 


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz