Jej przygotowanie zajmie Wam 10 min. a smak, który nada jej świeży koper i szczypiorek wprowadzi nutę orzeźwienia do charakterystycznego posmaku łososia.
- 250 g łososia wędzonego
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pęczek koperku
- 1 cytryna
- 125 g sereka śmietanowego, np. philadelphia
- opcjonalnie: 2 łyżki majonezu do smaku
Koperek oberwijcie z łodyżek, szczypior i łososia grubo pokrójcie. Gotowe składniki umieśćcie w blenderze i dodajcie serek śmietanowy oraz sok z cytryny. Zmiksujcie na jednolitą masę. Jeżeli chcecie zaostrzyć smak pasty dodajcie majonez lub więcej soku z cytryny.
Tak przygotowaną pastę możecie podawać na krakersach lub zaserwować jako dodatek do pieczywa. Przygotowana dzień wcześniej i przechowywana w lodówce nabiera intensywnego smaku i może być świetnym rozwiązaniem na szybkie śniadanie.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz