Ostatnio wykazywałam się kulinarnie podczas mojego parodniowego pobytu w Krakowie !
Nie ukrywam ja byłam zadowolona, że mam dla kogo gotować a i moi Państwo też nie ukrywali swego zadowolenia!!
Do pulepcików z cielęciny miała być marchewka ale już w ostatnim etapie przygotowań obiadu okazało się, że jest jej zdecydowanie za mało dla naszej trójki dlatego pomysł na sałatkę zrodził się przypadkowo :
SKŁADNIKI :
- rukola
- pomidorki koktajlowe
- serek kozi
- tapenada - pasta z gotowych pomidorów
- sezam
SOS:
- 0,5 łyżki musztardy ja użyłam djion miodową
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka majonezu
- sok wyciśnięty z cytryny
- sól, pieprz
Rukolę myjemy, osuszamy i rozkładamy na półmisku, oprószamy delikatnie solą i pieprzem i polewamy gotowym sosem(przygotowujemy sos poprzez wymieszanie wszystkich składników ze sobą). Pomidorki koktajlowe przekrajamy wzdłuż i rozkładamy na rukoli. Dodajemy serek kozi a na nim kładziemy tapenade. Całość oprószyłam parmezanem.
Pyszna przystawka do pulpecików cielęcych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz