niedziela, 18 marca 2012

a może tak galaretkę z łososia ?



Składniki :

  • 20 dkg wędzonego łososia
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 3 gałązki koperku
  • pieprz

Łososia kroimy w kostkę mieszamy z jogurtem i posiekanym szczypiorkiem, całość dopieprzamy. W gorącej wodzie,ok. 125 ml, rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do masy, którą dokładnie mieszamy i zalewamy nią salaterki (lub cokolwiek innego). Wkładamy do lodówki i zostawiamy do stężenia.








Przepis pochodzi z diety Dukana także jest w pełni dietetyczny i można go jeść i jeść, bo jest naprawdę pyszny. Jak widać na zdjęciu ja zalałam masą kieliszki i masa już nie chciała ich opuścić, nawet gdy zamoczyłam je w gorącej wodzie. Dlatego każdemu kto chce podać galaretki w innej formie polecam zalewać specjalne plastikowe salaterki na galaretki lub większe szklane.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz