Składniki :
- 20 dkg wędzonego łososia
- 300 g jogurtu naturalnego
- 4 łyżeczki żelatyny
- 3 gałązki koperku
- pieprz
Łososia kroimy w kostkę mieszamy z jogurtem i posiekanym szczypiorkiem, całość dopieprzamy. W gorącej wodzie,ok. 125 ml, rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do masy, którą dokładnie mieszamy i zalewamy nią salaterki (lub cokolwiek innego). Wkładamy do lodówki i zostawiamy do stężenia.
Przepis pochodzi z diety Dukana także jest w pełni dietetyczny i można go jeść i jeść, bo jest naprawdę pyszny. Jak widać na zdjęciu ja zalałam masą kieliszki i masa już nie chciała ich opuścić, nawet gdy zamoczyłam je w gorącej wodzie. Dlatego każdemu kto chce podać galaretki w innej formie polecam zalewać specjalne plastikowe salaterki na galaretki lub większe szklane.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz