sobota, 29 października 2016

Pasta z makreli

Idealna do kanapek lub ugotowanych na parze warzyw jako dip. Prosta w przygotowaniu, co ma decydujące znaczenie kiedy nie masz czasu na pracochłonne śniadania. Krótkim słowem wstępu zapraszam Cię na przepyszną pastę z makreli. 



Składniki (4 porcje):
  • 1 puszka makreli lub mała makrela wędzona (ja użyłam tej z puszki)
  • 250 g białego sera
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę
  • po 1/2 łyżeczki papryki wędzonej, słodkiej i ostrej)
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżki prażonego sezamu
Makrele dokładnie wymieszaj z twarogiem. Jeżeli używasz makreli wędzonej przed wymieszaniem jej z serem oczyść ją z ości.
Dodaj do pasty cebulę, przecier pomidorowy, papryki spróbuj i dopieprz i dosól do smaku. 
Gotową pastę posyp sezamem. Na kromce chleba możesz ułożyć szpinak na nim pastę i to cała filozofia. 

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz