poniedziałek, 11 lipca 2011

Bagietka z wkładką !!




Wspaniały sposób na pyszne śniadanie w rodzinnym gronie, na piknik czy też dla dziecka.

Oczywiście wkładkę można zrobić z tego co się lubi! Dziś w kompozycji z bagietką wystąpi łosoś i pesto czyli moje ulubione smaki.

Składniki :

- długa bagietka
- łosoś 100 g
- cytryna
- 20 dag sera białego
- cebulka, pokrojona w kostkę
- śmietana 18%
- sól, pieprz
- pesto

Ser biały rozdrabniamy widelcem, dodajemy cebulkę pokrojoną w drobną kostkę oraz śmietanę, solimy i pieprzymy do smaku.

Łososia rozdzielamy na mniejsze plastry i skrapiamy sokiem z cytryny.



Bagietkę nacinamy co 2 cm ukośnie, ale nie do końca. W nacięcia wkładamy łososia i pesto na przemian z serem.

Przepyszne, polecam na niedzielne śniadanie!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz