Już tak mam, że nastają etapy w moim życiu polegające na tym, że na okrągło, miesiącami, do znudzenia mogę konsumować jedną rzecz.
Etap spaghetti minął ale sentyment do makaronu pozostał i oto mój własny pomysł na smaczne, szybkie danie :
Składniki :
- cannelloni
- pomidory w puszce lub przecier pomidory
- pieczarki
- kapary
- ser z niebieską pleśnią, np. lazur
- czosnek, ceula
- przyprawy : majeranek, tymianek, sól, pieprz, pieprz cayenne, sos sojow
Cała potrawę można przygotować w trakcie gotowania makaronu.
Pieczarki obieramy, drobno kroimy, podsmażamy na patelni.
Na rozgrzanej oliwie podsmażany pokrojoną drobno cebule oraz pokrojony drobno czosnek plus szczyptę kminku. Na zarumienione składniki dodajemy pomidory z puszki lub domowy przecier pomidorowy. Całość doprawiamy majerankiem, tymiankiem, solą, pieprzem, pieprzem cayenne, ewentualnie tabasco oraz sosem sojowym. Ja na sam koniec dodałam do sosu ser pleśniowy,który super się rozpuścił.
Ugotowany makaron wypełniłam poszatkowanymi i podsmażonymi na patelni pieczarkami, polałam moim domowym sosem pomidorowym a na koniec całość posypałam kaparami i włola
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz