piątek, 28 lipca 2017

Ser feta w sosie miodowo-rozmarynowym

Ciekawy w smaku ser feta z dodatkiem miodu i rozmarynu idealnie sprawdzi się jako przekąska na wieczór, przyjęcie ale także możesz go wykorzystać jako zaskakującą formę deseru.
Na plus zdecydowanie przemawia prostota przygotowania a zarazem nietuzinkowy słodki smak sera feta, który zazwyczaj kojarzy się z sałatką grecką ale także słonym posmakiem.



Składniki:

  • 1 opakowanie sera fety (twardego)
  • 1/2 szklanki miodu
  • 1/4 szklanki wody
  • 3 łyżeczki posiekanego świeżego rozmarynu
  • 1 łyżeczka pieprzu
Przygotuj sos: w małym rondelku z grubym dnem wymieszaj miód, wodę, rozmaryn i pieprz. Gotuj, co jakiś czas mieszając do momentu zredukowania sosu do 1/2 szklanki. 
Gotowy sos ostudź do temperatury pokojowe.
Ser pokrój na cienkie plastry, skrop sosem i podawaj. 

Smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz