czwartek, 1 grudnia 2016

Masło sardynkowe

Dla mnie zdecydowane wow dla smaku, który powstał z połączenia masła, sardynek i skórki z cytryny. Spróbuj przygotować sobie takie śniadanie z kubkiem pysznej herbaty i kromek posmarowanych pastą a dzień od razu będzie lepszy.



Składniki:

  • 85 g masła w temperaturze pokojowej, ja użyłam osełki
  • 1 puszka sardynek w puszce (100 g)
  • starta skórka i sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
Sardynki oczyść a cytrynę sparz wrzątkiem. Do miski włóż masło i sardynki, widelcem rozgnieć składniki i połącz ze sobą.
Dodaj skórkę i sok z cytryny oraz szczypiorek. Składniki dobrze wymieszaj ze sobą i gotowe. 
Czas przygotowania to maksimum 15 minut. 
Jeżeli przygotowujesz masło wieczorem włóż je na noc do lodówki a rano wyciągnij kilkanaście minut przed zjedzeniem aby miało kremową konsystencje. 

 Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz