środa, 13 kwietnia 2011

POLĘDWICZKI na tygodniu





POLĘDWICZKI WOŁOWE W MARYNACIE


2 polędwiczki wołowe w lodówce, rozmaryn na oknie także na obiad i marynowanie w lodówce przez parę godzin a najlepiej całą noc gdy chcemy polędwiczki wrzucić na grillowy ruszt.


Etap marynowania :




Potrzebne składniki :

  • ocet balsamiczny (gęsty)
  • oliwa (2-3 łyżki)
  • rozmaryn
  • pieprz, sól
  • czosnek (3 ząbki)
  • miód
Polędwiczki kroimy na plastry posypujemy je solą i pieprzem i zanurzamy w marynacie z octu balsamicznego zmieszanego z oliwą, rozmarynem i czosnkiem. Tak przygotowane mięso marynujemy prze parę godzin lub całą noc!

Ja polędwiczki smażyłam na rozgrzanej patelni na marynacie z mięsa i polewałam je miodem. Podane na rozgrzanej mozzarelli z suszonymi pomidorami smakowały pysznie.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz