POLĘDWICZKI WOŁOWE W MARYNACIE
2 polędwiczki wołowe w lodówce, rozmaryn na oknie także na obiad i marynowanie w lodówce przez parę godzin a najlepiej całą noc gdy chcemy polędwiczki wrzucić na grillowy ruszt.
Etap marynowania :
Potrzebne składniki :
- ocet balsamiczny (gęsty)
- oliwa (2-3 łyżki)
- rozmaryn
- pieprz, sól
- czosnek (3 ząbki)
- miód
Polędwiczki kroimy na plastry posypujemy je solą i pieprzem i zanurzamy w marynacie z octu balsamicznego zmieszanego z oliwą, rozmarynem i czosnkiem. Tak przygotowane mięso marynujemy prze parę godzin lub całą noc!
Ja polędwiczki smażyłam na rozgrzanej patelni na marynacie z mięsa i polewałam je miodem. Podane na rozgrzanej mozzarelli z suszonymi pomidorami smakowały pysznie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz