Ryż basmati, curry, ostra cebulka, mango - egzotyczne, awokado - tajemnicze, winogrono - szampańskie, ser lazur niebieski - lekka goryczka, krewetki...
Wszystko wymyślone w przeciągu paru sekund. Robione trochę dłużej ale z zamyśleniem i po miłym dniu !!!!
Na oliwie podgrzałam cebulkę i czosnek następnie dodałam ryż, który gdy nasiąkł oliwą zalałam wodą. Wodę dolewam do momentu gdy ryż się "ugotuje". Kolejno dodaję pieprz, sól i curry.
Na oliwę wrzuciłam pokrojony czosnek, imbir i cebulkę oraz krewetki, które smażyłam po 2 minuty z każdej strony a przed końcówką dodałam wszystkie pokrojone produkty - mango, winogrono, awokado, cebulkę czerwoną i ser.
Tak przygotowane krewetki podałam z ryżem curry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz