Dziś szybki sposób na domową marmoladę z jagód goji. Smak rewelacyjny a zapach zmieszanego miodu z pomarańczą i jagodami powala.
Można przetrzymywać ją swobodnie przez 3 dni w lodówce. Po tym czasie lekko gorzknieje ale myślę, że zjesz ją zdecydowanie szybciej.
Można przetrzymywać ją swobodnie przez 3 dni w lodówce. Po tym czasie lekko gorzknieje ale myślę, że zjesz ją zdecydowanie szybciej.
Składniki:
- 1 pomarańcza
- 3 łyżki miodu zestalonego (czyli niepłynnego)
- 80 g jagód goji
- 3 łyżki nasion chia
- szczypta soli morskiej
Pomarańczę sparz wrzątkiem. Na tarce o drobnych oczkach zetrzyj skórkę. Pomarańcze oczyść ze skórki i usuń pestki. Miąższ zmiksuj w blenderze razem ze skórką, miodem i szczyptą soli do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj jagody goji i nasiona chia i odstaw na 20 minut.
Po tym czasie zmiksuj całość pozostawiając trochę większych kawałków jagód goji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz